Start Alle B&B's Noord-Italië Midden-Italië Toscane-Umbrië Zuid-Italië Sicilië Sardinië Contact Links
 
 
  Code: PRB16    Categorie:  3 sterren Naam: Casa Cheli
     
 
 
 

WELKOM BIJ CASA CHELI

Casa Cheli heet U van harte welkom. Wij bevinden ons of slechts 19 Km ten zuidoosten van Florence, in een mooi huis, met stenen opgetrokken door de boeren van vroeger en door ons met liefde gerestaureerd. Het is gelegen tussen olijfgaarden, wijngaarden en bossen terwijl de cipressen aan het landschap een bijzondere toon geven.

Op ongeveer 500 meter hoogte kijken wij uit op het ongelofelijk mooie dal van den rivier Sieve en op de bergtoppen van Pratomagno . Midden in de natuur, geven talrijke paden gelegenheid tot mooie wandelingen of fietstochten en ritten ter paard.

Wij bieden logeergelegenheid aan als Bed & Breakfast in volledig uitgeruste kamers met mooie rustieke meubels, allemaal verschillend en een beetje special. Wij hebben kamers met 2 of met 3 slaapplaatsen en ook geschikte ruimtes voor hele families, ieder met privé badkamer en sommige met een eigen kookhoek. (bekijkt U de foto’s op onze link). Wij hebben ook appartementen met compleet uitgeruste keuken.

Wij hebben ook vaak artiesten te gast en dan kunt U genieten van hun talent en van hun werken die binnen onze structuur ten toon gesteld worden . U kunt hen persoonlijk leren kennen via de “link”Artisti.

De gasten kunnen zich ontspannen in onze natuurtuin, uitgerust met een klein simpatiek zwembad , U kunt de gemeenschappelijke keuken gebruiken, de biblioteekruimte, en U kunt genieten van ons verrukkelijk buffetontbijt en heerlijke dinertjes. Casa Cheli is ideal voor een vakantie vol ontspanning en het dagelijks ritme wordt bepaald door de rust van de omgeving, door de zon en door de sterren.

Op verzoek organiseren wij verschillende activiteiten zoals een kookcursus waar U de antieke recepten en smaken van de Toscaanse keuken leert kennen, ofwel tochten in de bossen op zoek naar bloemen en planten , wilde salades en sporen van verschillende soorten inheems wild zoals hazen, fazanten, herten, stekelvarkens, wilde zwijnen dassen en vossen.

Sinds dit jaar hebben wij ook een nieuw programma “ de didaktische boerderij” tot vreugde van jong en oud waar U verschillende dieren in hun huiselijke omgeving kunt leren kennen zoals varkens, kippen, ganzen en konijnen, Zucchero, onze pony, en Lucia onze ezel en vervolgens de duiven, vogeltjes, de schildpadden zowel als Mirtilla de kat en Molly en Johnny onze honden. Ook is het mogelijk om uitstapjes te maken per paard.

Bij Casa Cheli zijn verder ook de producten van onze boerderij te koop. Voor U terug gaat naar huis raden wij U aan onze biologische “extra-vergine” olijfolie te proeven , geperst van olijven die nog met de hand geplukt worden, onze eigen honing , de padddestoelen uit het bos, de eigengemaakte marmelades en likeuren.

Het italiaans ontbijt bestaat uit brood, marmelades, yogurt, verschillende eigengemaakte zoetigheden. Sinds dit jaar kunnen wij U ook half pension aanbieden met een avandmaal gebaseerd op special Toscaanse gerechten en Chianti wijn uit onze streek.

Op het moment dat U wilt bespreken kunnen wij U alle verdere inlichtingen verstrekken en U onze beste offerte presenteren. Aarzelt U niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

       
       
Adres: Via Montefiesole, 67
Postcode: 50065
Plaats: Pontassieve
 
 
Telefoon: 0039-055-8316890
Email: info@casacheli.it
 
 
Omgeving: De direct omgeving is heerlijk om te wandelen, mountainbiken of paardrijden. Men organiseert excursies met een eigen busje in de omgeving, kookcursussen, natuurwandelingen met begeleiding, er is volop toeristische info voorhanden en men spreekt Engels en Duits. Het prachtige Florence bevindt zich op 19 km en allerlei mooie dorpjes in de directe omgeving (Fiesole!). Dagtrips naar zowel Siena, Arezzo, Lucca als Pisa zijn goed te doen.
Restaurant: Op verzoek bereidt men graag een typisch Toscaanse maaltijd voor u.
Prijs: De kosten van het verblijf in Casa Cheli varieren van 25 tot 45 Euro per persoon per dag . De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen, van het aantal personen , de lengte van het verblijf en het soort kamer.
   
   
  Website: www.casacheli.com
      
 
  B&B in Italië by Servizissimo Snc - Via F.D. Guerrazzi, 21 - 50132 - Firenze - Tel. 0039-347-0914798